YouBeDo.com maakt geven makkelijk

Kerst staat weer voor de deur. Dagen van dankbaarheid, samen zijn en natuurlijk cadeaus. Hoe mooi is het om een cadeau te geven waarmee je een dierbare verblijdt en ook nog eens een steentje bijdraagt aan een goed doel?

Hoe is YouBeDo.com ontstaan?

Benieuwd naar het ontstaan van YouBeDo.com spraken wij met oprichters Michael van Loenen en Bert van Ingen. Beiden bereikten een punt waarop ze met een kritische blik reflecteerden op hun leven. Realiserend dat je tijd nooit terug kan krijgen. Bert bereikte dit punt door een crisis in zijn leven pas op latere leeftijd. Bert gaf Michael op zijn twintigste een zakelijke coach cadeau die ook hem aan het denken zette. ‘Wat wil ik gedaan hebben als ik later terugkijk op mijn leven?’ en ‘Wie ben ik nou echt?’ waren de vragen die zij zichzelf stelden.

Beide mannen waren verontwaardigd over het huidige kapitalistische systeem, waarin er een geldstroom plaatsvindt naar boven. Dit betekent dat de rijke, welvarende mensen nog rijker en welvarender worden. Hoogste tijd voor een hervorming van het economische systeem. Geld moet stromen naar de mensen die het meest hulpbehoevend zijn. Het eerste zaadje voor YouBeDo.com was geplant in 2007.

Hoe werkt het?

YouBeDo.com doneert van ieder verkocht boek tot maximaal 12 procent van het aankoopbedrag aan een goed doel naar keuze. Per boek is zichtbaar welk bedrag ervan wordt gedoneerd. Omdat er in Nederland een vaste verkoopprijs voor boeken geldt, betaal je voor een boek bij YouBeDo.com exact dezelfde prijs als in andere winkels. Het platform steunt honderden projecten en goede doelen. Het kopen van een boek stelt consumenten in staat levens te veranderen. “If you make one gift this year, make it the gift of knowledge.”

Nelson Mandela

Ripple effects

Zo zijn tien Aziatische kinderen met een hazenlip geholpen. In westerse landen een relatief eenvoudige en veelvoorkomende ingreep, maar voor deze kinderen lifechanging. Ze leerden om beter te praten en te eten en bespaarde ze van pesterijen. Een ander project doneerde tweeëneenhalf duizend euro aan medicatie voor kinderen die besmet waren met het malaria virus. De projecten voelen zo tastbaar en de ripple effects die ontstaan doordat mensen simpelweg een boek kopen kunnen ver reiken.

Wat kun je zelf doen?

Bijna iedereen wil graag iets goeds doen, maar toch zijn er heel veel mensen die niet zo goed weten hoe zij zelf hun steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. Volgens de eigenaren van YouBeDo.com hoeven we hiervoor niet allemaal sociaal ondernemer te worden. De kunst zit hem in de zoektocht naar je eigen rol. Sta even stil en stel jezelf de vraag wie je nou eigenlijk bent. Vanuit dit punt kun jij zelf je kompas neerzetten om te ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan een goed doel, en hoe jij meer kan geven.

Gift of knowledge

YouBeDo.com maakt geven echt makkelijk. Met zoiets simpels als het kopen van een boek kan jij een verschil maken. Het is dus een goed idee om voortaan je boeken te bestellen via YouBeDo.com. Zeker tijdens de kerstperiode. ‘Boeken zijn een prachtig cadeau om ervaringen, kennis en mooie verhalen te delen’ aldus Michael. Of zoals Nelson Mandela ooit zei: “If you make one gift this year, make it the gift of knowledge.”.

GEEF DOOR TE KOPEN


Bestel nu je boeken via www.youbedo.com en draag bij aan de Mentelity Foundation of een goed doel naar keuze. Wij selecteerden alvast een aantal boeken voor je..
BESTEL HET BOEK