Wie geef jij een Mooi door Mij Valentijnsdag cadeau?

Het is alweer begin februari en Valentijnsdag nadert snel. Misschien vier je je eerste Valentijnsdag met een nieuwe liefde of misschien heb je er al 50 op zitten. De vraag blijft, welk cadeau koop je? Rozen zijn uiteraard een optie net zoals chocola, een kaart of cake. Als je echt origineel wilt zijn, hebben wij iets veel leukers voor je. We spraken Margriet Knook die ons vertelde over het merk Mooi door Mij; een merk waarbij alle artikelen gemaakt zijn door iemand met een (verstandelijke) beperking.

Margriet Knook en Stichting ZOdIEZiJN

Vanaf het eerste moment dat Margriet begint te spreken, wordt duidelijk dat ze passie heeft voor wat ze doet. Ze vertelt ons dat haar tante verstandelijk beperkt was en ze van haar moeder leert hoe ze hiermee om moet gaan. Ze leert dat de behoeftes en interesses van haar tante hetzelfde zijn als die van iedereen, maar dat haar beleving anders is. Met het opzetten van stichting ZOdIEZiJN en het merk Mooi door Mij wil ze proberen de beeldvorming over (verstandelijk) beperkten te veranderen en ervoor te zorgen dat ze zich gewaardeerd voelen.

Het merk ‘Mooi door Mij’

Margriet werkte in een eerdere periode van haar leven als decorateur met exclusieve producten. Daardoor leerde ze wat het belang is van een sterk merk. Over echt alles bij de stichting ZOdIEZiJN en het merk Mooi door Mij is nagedacht. Zo heeft ZOdIEZiJN zijn naam te danken aan de combinatie van ‘zoals je bent’ en ‘design’. Het is geschreven met zowel hoofd- als kleine letters, omdat je bent zoals je bent. Het gaat bij ZOdIEZiJN altijd net iets anders dan normaal. Zelfs de stip bij het merk Mooi door Mij heeft een betekenis. De stip is namelijk niet perfect rond, wat symboliseert dat mensen niet perfect hoeven te zijn. Ook hebben alle producten een persoonlijke touch, in de vorm van de naam van de maker die op de verpakking staat. “Voor iemand die (verstandelijk) beperkt is, is een zinvolle dagbesteding even belangrijk als voor jou en mij.”

COVID-19

Juist in de coronatijd is het erg belangrijk dat de makers van Mooi door Mij hun dagen goed invullen. In de eerste golf waren alle dagbestedingscentra gesloten, waardoor de makers thuis kwamen te zitten. Met snel schakelen konden er gelukkig thuispakketten verstuurd worden, waardoor de makers weer actief konden zijn. Tijdens de tweede golf gaat het gelukkig beter en kunnen de dagbestedingscentra open blijven.

Hoe werkt het?

De stichting verkoopt meer dan 30 verschillende cadeau artikelen in 160 winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De producten liggen bijvoorbeeld in de Bijenkorf en zijn ook in de webshop te vinden.
Daarnaast werkt de stichting ook met grote bestellingen. In overleg met de opdrachtgever maakt de stichting dan een maatwerkplan. Zo zijn ze nu bezig met een opdracht voor 21.000 producten, waardoor 250 makers drie weken lang een waardevolle dagbesteding hebben.

Wat bestel jij?

Dan nog even terug naar Valentijnsdag. Om de keuzestress alvast voor je te verlichten, zochten we twee mooie cadeaus uit. Speciaal voor Valentijn ligt er namelijk een hartjeszeep in de winkel. De hartjes zijn mooi rood van kleur en dragen de geur Amerys (de geur van de liefde). Mooier kunnen we het niet bedenken. Ook een doosje vol complimenten is wat ons betreft een supercadeau. Valentijnsdag is natuurlijk de dag om complimenten uit te delen. Klik op de volgende link en haal zo snel mogelijk het perfecte cadeau in huis! Mooi Door Mij Webshop – Producten

BESTEL HET BOEK