© Mohammed Louati

TIPS


Bomen planten door gewoon te surfen op internet? Een wc-rol die én milieuvriendelijk is én ook nog investeert in sanitair in Afrika? Vergaderen op een locatie waarbij je ook aan kinderen bijdraagt die het minder breed hebben? We verzamelen zoveel mogelijk tips om geven makkelijk te maken.  
27 maart 2022

Vegan sneakers voor een driedubbel goed doel

Duurzame sneakers die ook nog eens mensen met een dagbesteding helpen en kinderen in Afrika naar school laten gaan? Ja die bestaan en ze zijn nog hip ook.
1 december 2021

Edward Molkenboer: Hoe een eenzame oudere jou een levensles kan geven

Iedereen heeft wel zo'n moment dat hij of zij even ongelukkig is met het leven en zich afvraagt hoe nu verder? 'Er zijn echter weinig mensen die zich afvragen ‘wat kan ik doen om gelukkiger te worden?’', aldus Edward Molkenboer.
23 november 2021

Geven maakt gelukkig mits er verbondenheid is

Elizabeth Dunn merkte dat ze van geven niet gelukkig werd. Gek want dat had ze wel in een studie bewezen. Was haar studie niet goed of was er iets anders aan de hand?
22 november 2021

Stichting Carlosmomentjes geeft musicalkaartjes weg

Misschien ken je de stichting Carlosmomentjes wel? Maar misschien ook niet en dan moet je ze echt even bezoeken, al was het maar omdat je zo vrolijk van ze wordt en ze kaartjes voor de musical One weggeven.
19 november 2021

Wereld Toiletdag, 5x bijdragen aan sanitair (SDG 6)

Wereld Toiletdag? Ik hoor je denken: ‘Who cares?’ Nou, zo’n 3,6 miljard mensen. Want die hebben er geen.
17 november 2021

Buurtkastjes van SoGoed zijn om op te eten

Ja hoe gaan die dingen? Een jaar of vijf geleden viel zijn oog op een artikel over een buurtkastje in Amerika. Je kent ze wel, het principe van de boekenkastjes. Alleen, deze was niet gevuld met voedsel voor de geest maar met eten: een pak macaroni, een brood, een pot jam, rijst, een blik soep. 
9 november 2021

Geld maakt wel gelukkig!

Geld maakt niet gelukkig, zo luidt de slogan, maar Michael Norton, sociaal wetenschapper weet wel beter. De vraag is alleen: aan wie geef je het uit?
8 november 2021

Vijf keer eten & drinken waarbij je ook geeft

Wat als het eten en drinken dat je op je werk nuttigt ook nog eens bijdraagt aan het welzijn van een ander?
26 oktober 2021

‘Wees geen kerstman, maar doneer bewust’

Jaarlijks geven Nederlandse huishoudens € 2,5 miljard uit aan donaties aan goede doelen. Maar stelt filantropie-adviseur Jasmijn Melse in haar TED Talk 'dat doen ze nog te weinig bewust.'
20 oktober 2021

Vijf bedrijfsuitjes waarbij je geeft

Met je collega's iets ondernemen om de teamgeest te versterken, met het management een alternatief dagje op de kinderboerderij? En terwijl je lol hebt en van elkaar leert, ook nog van betekenis zijn voor een ander?
2 oktober 2021

Vijf tips voor (vergader)locaties waarbij je ook geeft

Je wil met je bedrijf een evenement buitenshuis organiseren, je werknemers op een lunch trakteren of even ver weg van alles vergaderen. Hoe mooi is het dan als je, door dat te doen, ook meteen een steentje bijdraagt aan een goed doel of bewustwording? 
29 augustus 2021

Workshop radio maken met Radio 509

Wil je als bedrijf leren luisteren naar je klanten en medewerkers? Volg dan een radioworkshop met radio 509. Van radiomakers met een visuele handicap. Dan leer je pas echt luisteren.