Bomen planten via internet

Even Googelen, het is inmiddels een werkwoord geworden. Maar wat nou als je lekker op internet zou kunnen zoeken en tegelijkertijd een boom zou planten? In Burkino Faso, in Guatemala of gewoon om de hoek in Spanje? Gratis! Dat kan met zoekmachine Ecosia.

Zij gebruiken de winst die ze maken met behulp van jouw zoekopdrachten om bomen te planten, daar waar ze het hardst nodig zijn. Mooie bijkomstigheid: Ecosia gaat ook zorgvuldig met privacy om en doen niet aan tracking aan derden en alle zoekopdrachten zijn na een week geanonimiseerd.

En hun servers lopen op 200 procent hernieuwbare energie terwijl hun bomen halen met iedere zoekopdracht c02 uit de atmosfeer halen.

Ecosia

Op een kaart is te zien waar de bomen geplant worden. Bijvoorbeeld in de woestijn van Burkino Faso, waar klimaatsverandering het vruchtbare land tot een woestijn heeft gereduceerd. Door bomen te planten, geven ze die vruchtbare functie terug.

En wil je weten wat ze precies doen en waar?  Hun jaarverslag staat gewoon online. Iedere maand gewoon in te zien. Het enige minpuntje? Dat we een nieuw werkwoord voor googelen moeten vinden. Ecociasen? Klinkt nog niet echt lekker.

  • Gemiddeld wordt er per 45 zoekopdrachten een boom geplant
  • Per jaar plant je per persoon al snel 25 tot 30 bomen
  • Stel ecosia in als standaard browser en start vandaag nog
BESTEL HET BOEK