© Mario Bianchetti

PARTICULIER


Je wil graag aan een ander geven. Maar waar begin je? Hoe pak je dat aan? Van plastic vissen met vrienden tot een actie optuigen of een abonnement op een duurzame wc-rol. Wij zetten de opties op een rij

WINKELEN


Geven door te winkelen? Stel je koopt een boek, een nieuwe halsband voor de hond of huurt een vakantiewoning en automatisch wordt een deel van het bedrag aan een goed doel besteed. Hoe fijn is dat? De opties zijn eindeloos, we doen een poging:
GA NAAR SHOPPEN

SPULLEN


Heb jij spullen over die je wilt doneren aan het goede doel? We maakten een selectie uit de mogelijkheden:
GA NAAR SPULLEN

TIJD


Wil jij je inzetten als vrijwilliger of zoek je juist vrijwilligers? Wij selecteerden een aantal websites die jou op weg helpen.
GA NAAR TIJD

GEZONDHEID


Wil je organisaties steunen op het gebied van gezondheid of wil je juist bloed geven? Wij selecteerden een aantal sites, die jou laten geven.
GA NAAR LEVEN
Beeld: Mick Haupt

CROWDFUNDING


Wil jij een crowdfundingsactie opzetten dan wel geven aan een actie in een specifieke doelgroep of organisatie? Wij zetten een aantal bijzondere opties op een rij.
GA NAAR CROWFDFUNDING

DUURZAAMHEID


Tips om bij te dragen aan duurzaamheid. Door iets circulairs aan te schaffen of (indirect) te geven aan een duurzaam of milieuvriendelijk doel.
GA NAAR DUURZAAMHEID

GEEFACTIES OPZETTEN OF ONDERSTEUNEN


Ben jij op zoek naar een actie om te ondersteunen? Of wil jij juist zelf een actie opzetten? Wij zetten een aantal websites op een rij waarbij je gemakkelijk kunt doneren of zelf actie kunt ondernemen.
GA NAAR ACTIEWEBSITES
Beeld: Simon Peel

ONLINE VEILING


Of je nu een online veiling wilt opzetten, onder de aandacht wilt brengen bij een breder publiek of zelf wil bieden. In deze selctie kan het allemaal.
GA NAAR ONLINE VEILING

SPAARPUNTEN


Ook nog een (digitale) la vol spaarpunten bij Airmiles, Douwe Egberts, Kruidvat of een van de talloze andere winkels? Doneer ze aan het goede doel. Ze zijn er blij mee. We doen een voorzet:
GA NAAR SPAARPUNTEN
Beeld: Jess XU

FINANCIËLE EN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES


Wil jij meer weten over geven? Hoe je het financieel kunt regelen, hoe je maatschappelijk verantwoord onderneemt, of je een gift van de belasting kunt aftrekken of hoe je fondsen werft? We rubriceerden een aantal organisaties.
GA NAAR INFORMATIE
Beeld: Nik

LOTERIJEN


Wil jij kans op een prijs maken en tegelijkertijd aan het goede doel geven?
GA NAAR LOTERIJEN
Beeld: Clay Banks