Verhalen delen


‘Dankzij je vader, kan ik nieuwe schoenen kopen’, zei de man in het vaalgrijze broekpak. Zijn blik gleed omlaag naar de stoffen schoenen aan zijn voeten. Ongeschikt voor een Hollandse winter begin jaren 70.

‘Echte schoenen’, had hij ons zojuist uitgelegd, ‘kosten bij ons drie maandsalarissen.’ Ik was negen en de man met het borstelige zwarte haar die in onze huiskamer een biertje dronk, vertelde over zijn gezin. Ergens, ver weg in China.

Mijn vader nodigde met enige regelmaat buitenlandse collega’s bij ons thuis uit. Het geld voor de hotelvergoeding konden ze dan aan iets anders besteden. Nieuwe schoenen bijvoorbeeld.

Als mijn broer mij vraagt voor de website te schrijven, is dit het verhaal dat boven komt drijven als ik denk aan het woord geven.

Ik had me nooit gerealiseerd dat een bed in Nederland een paar schoenen in China kon opleveren, netzomin als dat ik me er van bewust was dat ik puur door een locatie te huren, een schrift te kopen, een boek aan te schaffen of te surfen op internet ergens op de wereld iemand een handje help.

Er zijn zo veel mensen met mooie initiatieven en ideeën om anderen iets te geven.

Als je een bed aanbiedt, geef je zo veel meer dan je denkt. Dat zijn de verhalen en de initiatieven die we graag met je delen.

Anneke de Bundel

Hoofdredacteur Geven is leven

ONTMOET HET TEAM


Fotografie van het team door: www.mirjamlemsfotografie.nl

BESTEL HET BOEK