QR-codes uit het boek


Het boek Geven is leven bevat in totaal 15 QR-codes die je hieronder kunt vinden, zoals muziek, documentaires en een exclusief interview met Barack Obama.

Lied: Geven is leven


In 2017 haalden Spruijt & Opperman via de crowdfundingspagina www.voordekunst.nl genoeg geld op om hun eerste CD te financieren. Via het lied Geven is leven willen ze hiervoor wat terugdoen. Met dit lied hopen ze Nederland te inspireren.
Geniet van het lied

Video: Dorian op de Holland Boot


Dorian van Rijsselberghe (links) won, 28 jaar na het goud van Stephan van den Berg (rechts), het goud bij het windsurfen tijdens de Olympische Spelen van 2012. Het werd een mooi feestje op de Holland Boot.
Feest mee met Dorian

Video: Marit op de Holland Boot


Marit Bouwmeester won het zilver tijdens de Olympische Spelen van 2012 en vierde haar feest met familie en vrienden op de Holland Boot.
Feest mee met Marit

Video: Budget Bejaardenhuis


Ondernemer Aad Ouborg werkte mee aan de actie Budget Bejaardenhuis van Delta Lloyd, die door het platform Adformatie werd uitgeroepen tot een van de twintig meest onvergetelijke PR-stunts van eigen bodem.
Bekijk de video

TEDx Talk: Michiel Muller


Ondernemer Michiel Muller zette Tango en Route Mobiel in Nederland op de kaart. Nu is hij weer actief met Picnic. Zijn filosofie? Ondernemen is een ABC’tje.
Bekijk de TEDx Talk

Gedicht: Daniel den Hoed


Kobus Carbon is een van de 40 Rotterdamse dichters die een gedicht schreef in Ode aan 40 bijzondere Rotterdammers. Uiteindelijk werd het een ode aan de Daniel den Hoedkliniek.
Lees het gedicht

Lied: Light are the days


Bram Wesdorp is de zanger van de band Avi on Fire. In 2016 bood hij tijdens de actie 3FM Serious Request aan om voor de hoogste bieder een persoonlijk lied te maken. Het werd het bijzondere nummer Light are the days .
Geniet van het lied

Commercial: Guus Hiddink


Guus Hiddink werkte mee aan een hilarische commercial van Delta Lloyd. Bekijk het filmpje hier. Ook vertelt Guus meer over zijn Foundation.
Bekijk de commercial

Lied: Carry You


De band Rondé bood bij de veiling van 3FM Serious Request een persoonlijk lied aan voor de hoogste bieder. In 2017 speelden ze het nummer Carry You in een uitverkocht Paradiso.
Geniet van het lied

Documentaire: Eduard & Rebekka


In 2017 haalde Sherazade Fritze via de crowdfundingspagina www.cinecrowd.com genoeg geld op om haar documentaire Eduard & Rebekka te maken. Ze gaf hiermee een gezicht aan twee bijzondere daklozen in Almere.
Bekijk de documentaire

Afscheidslied: Delta Lloyd


In 2018 maakten Spruijt & Opperman het afscheidslied voor Delta Lloyd: een ode aan ruim 200 jaar historie van een mooi merk.
Geniet van het lied

Inspiratievideo: Fleur Jong


Under Armour maakte deze bijzondere inspiratievideo van paralympisch atlete Fleur Jong.
Geniet van de video

Interview: Barack Obama


In 2018 haalde Hans Janssen van www.denkproducties.nl Barack Obama naar Nederland. Ben Tiggelaar interviewde Obama. Hier vind je het complete interview.
Lees het interview

Documentaire: Niels


In 2018 haalde Hannah Padding via de crowdfundingspagina www.cinecrowd.com genoeg geld op om haar documentaire Niels te maken. Ze geeft het probleem van circa 250.000 Wajongers een wel heel persoonlijk gezicht.
Bekijk de documentaire

Lied: You will never fade


De band CUT_ bood bij de veiling van 3FM Serious Request een persoonlijk lied aan voor de hoogste bieder. In 2019 maakten ze het nummer You will never fade voor Spaan & Carolien.
Geniet van het lied