Inspiratievideo - Fleur Jong


Under Armour maakte deze bijzondere inspiratievideo van paralympisch atlete Fleur Jong.


Fleur Jong: ‘In 2012 had ik de botte pech dat er een bacterie in mijn bloedbaan kwam. Ik heb het overleefd, maar het eind van het liedje is wel dat ik nu acht vingers en mijn beide onderbenen mis. Mijn carrière als danseres is daarmee ook in rook opgegaan. Via de sport heb ik mij teruggeknokt.

Tijdens een paralympische talentendag sprak atletiek mij wel aan. Het trainen vond ik leuk en al snel mocht ik mee op mijn eerste trainingskamp. Het ging steeds beter en in 2015 ben ik fulltime atlete geworden.’

Wist je dat Fleur ook lezingen en presentaties geeft? Ga voor meer informatie naar haar website www.fleurjong.nl.

Bekijk hieronder het interview bij de podcast Onbeperkt