Boeklancering

Na een jaar hard werken was het 14 april eindelijk zo ver: de boeklancering van Geven is leven van auteur Wim de Bundel. Zo kort na het overlijden van Bibian Mentel is dit een feest met een traan en tegelijkertijd een feest dat alles omvat waar Geven is leven om draait: omgaan met tegenslagen, inspireren en geven. En dat laatste is zeker gelukt. Met meer dan 2.500 bestellingen tijdens de voorverkoop van Geven is leven is er een enorm geldbedrag opgehaald voor de Mentelity Foundation. Op deze manier kan het project JUMP – dat zorgt voor beenprotheses voor jongvolwassenen en kinderen – weer een stap vooruit maken.

Maar de boeklancering startte met stilstaan. Met een filmpje uit het programma Even tot Hier herdachten we Bibian, of zoals de presentatoren van Even tot Hier haar omschrijven: ‘een best wel indrukwekkend wondermens.’ Met haar positieve houding en enorme doorzettingsvermogen was en blijft zij een inspiratiebron voor velen en zeker ook voor Wim de Bundel. Bibian en Wim ontmoetten elkaar in 2014 bij RiF010, een surfproject in Rotterdam dat zij bijwoonden met hetzelfde doel: geven. Na die ontmoeting in 2014 groeide hun vriendschap. Bibian speelt dan ook een belangrijke rol in Geven is leven.


Herdenking Bibian in Even tot hier

Sander Kramer, journalist en initiatiefnemer van de Sunday Foundation, vervult tijdens de boeklancering de rol van gastheer. Hij stelt vragen en gaat in gesprek met zijn tafelgenoten. Ook muziek vormt een belangrijk onderdeel van de lancering. Spruijt en Opperman, een muzikaal cabaretduo, verzorgen het voorprogramma en sluiten de boeklancering af met het nummer Geven is leven. Tijdens de boeklancering treedt ook Bram Wesdorp, zanger van Avi on Fire, op met het nummer Light are the days. Een lied over verlies maar ook over dankbaarheid. Bram en Wim ontmoetten elkaar via Serious Request, waarna Bram dit nummer speciaal schreef voor Wim en zijn inmiddels overleden moeder.

‘Een inspirerend verhaal’

Wim begon met het schrijven van zijn boek toen er twee stormen samenkwamen in zijn leven: Covid-19 en zijn ontslag bij Nationale Nederlanden. Het schrijven was bedoeld om een hoofdstuk af te sluiten, maar bleek uiteindelijk een nieuw begin. ‘En zo zit je hier een jaar later’, lacht Wim. Voor het schrijven van zijn boek was zijn motto al: geven is leven. Maar toen hij begon met schrijven en steeds meer verhalen over geven las en hoorde, realiseerde hij zich dat geven echt overal mee verbonden is – met geluk, gezondheid en succes. Zo werd geven niet alleen een motto, maar ook een missie.


Olympisch atlete Susan Krumins over Geven is leven

Het boek is opgedeeld in vier episodes. Elke episode beschrijft een periode uit de twaalf jaar waarin Wim directeur Marketing en Sales was. Geven is steeds de leidraad. En niet alleen Wim deelt zijn ervaringen. Ook vijfvoudig wereldkampioene zeilen Lobke Berkhout en topatlete Susan Krumins komen voor in het boek. Deze twee topsporters staan op de cover en laten allebei een boodschap achter tijdens de boeklancering. Lobke Berkhout: ‘Het is een heel mooi boek geworden. Levendig en met mooie foto’s van inspirerende gebeurtenissen.’ Susan Krumins is het hiermee eens. ‘Het is zo’n inspirerend verhaal en gevuld met zoveel positieve energie. En als je het boek via gevenisleven.nl koopt, doneer je ook nog eens €5 aan het goede doel.’


Olympisch zeilster Lobke Berkhout over Geven is leven


Bekijk de hele uitzending

€12.565 voor JUMP

Die €5 per boek heeft ervoor gezorgd dat er met het boek Geven is leven een bedrag van €12.565 is opgehaald voor de JUMP, oftewel de JUnior Modulaire Prothese. De JUMP is een beenprothese waarvan de voet makkelijk gewisseld kan worden, zodat kinderen en jongvolwassenen hun voet kunnen wisselen zoals valide personen hun schoenen wisselen. Edwin Spee, man van Bibian en directeur van de Foundation, en Thijs Kroezen, vriend van Bibian en hoofd PR, nemen het bedrag in ontvangst. Edwin: ‘Ik hoop dat Bibian dit ook nog meekrijgt. Onwijs bedankt dat je haar dromen laat uitkomen, Wim.’ En Wim stopt niet bij dit bedrag. ‘Dit is pas de eerste cheque. Ik ga niet stoppen voordat er 10.000 boeken verkocht zijn via de site en we €50.000 hebben opgehaald.’

BESTEL HET BOEK