©Jollie Crawford

INSPIRATIE


Wat beweegt anderen om te geven? Waarom leidt een afgekauwde pizzapunt tot een duurzaam schrift? Waarom investeert een bedrijf in drinkwater in Nepal of in slaapzakken voor daklozen? Lees hier wat mensen en bedrijven inspireerde.
17 januari 2022

Nadekunst: Saskia Aukema over Tot de dood ons scheidt

Er is een droom. En er is een gewenst bedrag. Breng de twee bij elkaar en de droom wordt werkelijkheid. Toch? In de rubriek Nadekunst volgen we kunstenaars nadat zij het bedrag voor hun creatieve project via crowdfunding binnenhaalden. Wat ontstaat er als onbekenden geven? In deze eerste aflevering fotografe Saskia Aukema over haar boek Tot de dood ons scheidt, waarin ze jonge stellen die in Westerbork trouwden, een gezicht geeft.
2 januari 2022

Het verschil door Ellen Willems, alias de Stadsboerin

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Ellen Willems over haar Little Big World in Doetinchem.
30 december 2021

‘Dromen? Mensen in BoTu hebben geen dromen!

‘Want weet je wat het is? De mensen in deze wijk hebben geen hoop, geen houvast! Als iemand hen vraagt: wat is je droom? Zeggen ze: Mijn droom? Ik heb geen droom. Maar door Nico, door Yess! weggeefwinkel is er weer licht. Is er weer hoop. Yess!’
28 december 2021

Het verschil met Edward Huizenga van Hand Washing Angels

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Edward Huizenga die met Hand Washing Angels kinderen hun handen leert wassen
19 december 2021

Het verschil door Inemarie van iMPACT direct

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Inemarie Dekker die directe donaties naar verschillende doelen in Afrika mogelijk maakt.
14 december 2021

De Immateriële winkel, de winkel in oprechte aandacht

Terwijl je lekker onder de dekens ligt, veilig in je warme bed, gaat de telefoon: Een lied! Gezongen voor jou door een onbekende omdat iemand je liefheeft. Het is een van de bijzondere cadeaus met aandacht die je aanschaft in de Immateriële winkel.
12 december 2021

Het verschil met Elisah Pals van Zero Waste Nederland

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Elisah Pals over leven met zero waste.
3 december 2021

Het verschil met Judith Schmitz van Ohmygood

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Judth Schmitz van de giftcard met impact Ohmygood.
28 november 2021

Het verschil door Loes van der Meulen van de Blauwe Tomaat

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Loes van der Meulen met haar SRV-wagen vol betaalbaar groente en fruit. Want iedereen heeft recht op gezond eten.
24 november 2021

Pijnpatiënt Koert Hommel over de kracht van Muziekids

Pijn, folterende ondraaglijke pijn. Iedere dag weer. Pijn die nooit zwijgt. Alleen muziek brengt verlichting en de wens de pijn van kinderen in ziekenhuizen te verlichten.
22 november 2021

Het verschil met Esther Smit van Oxious

Soms, als je beelden van de plasticsoup, daklozen in de kou of de wanhoop van migranten dobberend op zee ziet, bekruipt het gevoel: maar wat kan ik in doen? In Het verschil vertellen mensen hoe zij het aanpakten. Deze week Esther Smit van textielbedrijf Oxious.
2 november 2021

Nic&Mic: ‘Zo zie je hoeveel je met een paar afgedankte teenslippers kunt geven’

Nicholas Ninaber van Eijben, alias Nic is hij een selfmade social entrepreneur die per toeval in de business rolde. De business: kunstvoorwerpen van afgedankte teenslippers. Het toeval: een broer die stage liep in Nairobi.