5 tips om te geven voor Vaderdag

5 tips om te geven voor Vaderdag

% tips om te geven voor Vaderdag

Wat geven we dit jaar voor Vaderdag? Bij Geven is Leven is dat natuurlijk altijd een cadeau dat iets extra’s geeft. Aan je vader maar tegelijkertijd ook aan het milieu, aan mensen die het minder breed hebben of graag een kans op de arbeidsmarkt krijgen. Een kleine selectie om dit jaar je vader en tegelijkertijd een ander te geven.

1. Pieperbier

Vaders en bier. Het is een twee-eenheid voor veel mensen. Maar wat als dat bier nou eens een heerlijke duurzame IPA van verspilde aardappelen is? Jaarlijks verspillen we bijna 350 miljoen aardappelen omdat ze niet de juiste vorm hebben of door hoge kwaliteitseisen. 

In het boek Geven is leven, vertelt auteur Wim de Bundel hoe hij, toen ze met Delta Lloyd voor de vijfde keer de beste pensioenverzekeraar werden, met dit bier het feest luister bijzette. Volgens ingewijden was het de vrolijkste borrel ooit en dat lag niet alleen aan de overwinning. 

Pieper Bier is een lichte Pale Ale. Het wordt gebrouwen door Restaurant InStock in samenwerking met Brouwerij Troost. InStock gaat al jaren voedselverspilling tegen en doet dit onder andere door geredde aardappels te gebruiken om dit bier te brouwen.

2. Aanmaakblokjes van Mooi door Mij

Vaders en barbecues, zijn al net zo’n twee-eenheid. Maar zelfs als je vader niet zo’n held is in het aanwakkeren van het vuurtje, hebben we een goed cadeau. De aanmaakblokjes van Mooi door Mij helpen iedere man en vrouw binnen no time een vuurtje te maken. De dennenappels zijn met was overgoten waardoor het vuur snel ontbrandt. En het mooie is… je helpt er ook nog mensen mee met een verstandelijke handicap. Meer over de achtergrond van dit project vind je hier.

3. Zuid-Afrikaanse wijn

Geen bier, wel wijn? Denk dan eens aan Feel Good Wine, een initiatief van de Stichting Kwasa! Alleen voor de naam al een goed doel! je koopt wijn een met een deel, zo’n 30 procent van de opbrengst steun je dan bijvoorbeeld de studie van een jongen die werktuigbouwkundige wil worden of een microkrediet voor iemand die een bedrijf je wil beginnen. 

4. Geef een boom kado, en ontvang de winst

Wat dacht je van een boom? Een boom gaat een leven lang mee. Wordt groter en sterker. Bij Ecotree.green kun je duurzame bosbouw ondersteunen door een boom cadeau te doen. De groei kun je volgen en ook hoeveel COde boom gedurende zijn leven opneemt. Je kunt de boom zelfs bezoeken.

Die boom biedt gedurende zijn leven een veilige woonplaats voor wilde plant- en diersoorten en hij slaat koolstof op. En als hij dan op een dag gekapt wordt, is de winst voor jou. En die kun je weer investeren in een nieuw goed doel. Dat klinkt als een win/win situatie toch? 

5. Gereedschap of een moestuin

En mocht je vader alles al hebben, denk dan eens aan een moestuin of een geit. Nee, niet voor je vader, hij heeft immers alles al, maar voor iemand in een vluchtelingenkamp. Oxfam Novib heeft een aantal cadeau’s waarbij je vader een cadeaukaart krijgt, en ergens op de wereld een andere vader een moestuin of een geit ontvangt.

Beeld: Frank Mckenna / Unsplash

BESTEL HET BOEK